Werkbezoek Monza

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 20:00

Donderdag 5 september stapten wij op vliegveld Köln/Bonn in het vliegtuig richting Milaan (vliegveld Bergamo). Na een rustige vlucht en prima transfer richting hartje Milaan, ingecheckt en direct op weg naar de pitlane walk op Monza!

Het openbaar vervoer (trein en vervolgens bus) richting Monza werkte prima. Zodoende waren wij ruim op tijd op het circuit en konden wij dus ook vrij snel onze weg vervolgen in de pitlane. In tegenstelling tot andere circuits krijgt men in Monza enkel toegang tot de pitlane en níet tot de start/finish straat en eerste bocht.

Op vrijdag hebben wij gekozen voor een dagje Milaan, ook geen straf!

Zaterdag wederom met het openbaar vervoer (enkel trein) richting Monza voor de races van Formule 2/3 en uiteraard de Formule 1 kwalificatie. Deze kwalificatie zullen wij niet snel vergeten én zal ook niet meer vaak voorkomen! 

Op zondag gebruik gemaakt van de speciale Grand Prix trein van TrenItalia (de Italiaanse NS). Deze trein rijdt zonder tussenstops van station "Milano porta Garibaldi" naar station "Biasomo-lesmo Parco". Op 100 meter van dit station is ook direct de ingang tot het circuit, helaas waren wij hier niet de enigen (zie foto). Deze rijen losten toch wel snel op waardoor wij rond 10.30u plaats konden nemen op onze tribune, de Ascari 3 - tribune. Vanaf hier hebben wij een schitterende race kunnen volgen met een uitblinkende Leclerc. Extra aardig was het van Vettel dat hij vlak voor onze neus begon te stuntelen met als gevolg het nodige spektakel! De treinreis terug werd, wederom, door massaal aanwezig personeel (zowel politie als conducteurs) in goede banen geleid. 

De maandag hebben wij nog in Milaan doorgebracht en onder andere Stadio Giuseppe Meazza (ook wel: San Siro) bezocht, als je er dan toch bent! 

Kortom een super (race)weekend met een mooie afwisseling tussen autosport en de stad Milaan. Het hotel voor onze Monza 2020 trip is reeds vastgelegd en uiteraard hebben wij alle Openbaar Vervoer lijnen genoteerd zodat u volgend jaar ook moeiteloos uw weg vindt!

 

Onderstaand enkele foto's met onder andere een impressie van: de pitlane walk, de oude (kom)baan van Monza, onze tribuneplaatsen, de rijen voor de toegangspoort, de spin van Vettel en San Siro!