Terugblik GP van België

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 23:00

Nu de stofwolken zijn opgetrokken (lees: de regenbuien zijn weggetrokken) van onze kant een terugblik en terugkoppeling met betrekking tot de Grand Prix van Spa-Francorchamps (zondag).


Voor de busreizigers:
De dag begon mooi en relatief droog met een exact op tijd vertrek vanuit alle drie de opstaplocaties, dank voor de tijdige aanwezigheid! De reis verliep ook zonder noemenswaardige files dankzij een alternatieve route en zodoende konden wij 2 uur voor aanvang van de eerste race het circuit betreden. Bij droge weersomstandigheden een mooie tijdspanne om een kop koffie te drinken en ook andere plekken van het circuit te bekijken. In deze natte omstandigheden helaas minder prettig. Gelukkig werden wij verwend met iets drogere omstandigheden en een mooie Formule 3- en Porsche Supercup race.
Toen kon het wachten, helaas weer in de regen, op de Formule 1 beginnen. In het kort: wachten, wachten, wachten, wachten en hopen (wellicht tegen beter weten in)... 

Het bleek uiteindelijk tevergeefs en iedereen droop af (letterlijk en figuurlijk) na slechts 6 rondjes Formule 1 wagens achter een Safety Car gezien te hebben. Opdrogen en opwarmen in de bus en na een snelle terugreis zat iedereen waarschijnlijk met zijn of haar eigen (volkomen begrijpelijke) teleurstelling weer thuis.

Voor de reizigers op basis van eigen vervoer:
We krijgen enkele berichten over lange files en te weinig parkeerplaatsen. Beide problemen vinden hun oorsprong in parkeerweides welke zaterdag onbruikbaar zijn geraakt. De dichtstbijzijnde parkeerweides zijn namelijk vrijdag en zaterdag zeer intensief gebruikt, dit in combinatie met de vele regenval zorgde ervoor dat deze volledig zijn omgeploegd. Omdat de toestroom van auto's niet tijdig doorgeleid kon worden naar parkeerplaatsen ontstond er dus helaas een lange file. Hierdoor hebben wellicht mensen de Formule 3- en/of Porsche Supercup race gemist. Als vervolgens ook nog de Formule 1 race niet doorgaat, kunnen wij uw teleurstelling in deze dag volledig begrijpen.


Momenteel zijn er zeer uiteenlopende meningen wat betreft een mogelijke vergoeding aan bezoekers van de Grand Prix van Spa-Francorchamps. Zodra de organisatie van Spa-Francorchamps een vergoeding, in welke vorm dan ook, beschikbaar stelt aan ons als (hoofd)klant zorgen wij er uiteraard voor dat deze één op één terecht komt bij onze klanten. Het enige wat wij nu hieromtrent kunnen doen is (helaas wederom) wachten op uitsluitsel vanuit de organisatie. 

Wij als F1-travel-Limburg betreuren de situatie natuurlijk net zo zeer als onze klanten. Uiteraard als race-fan maar meer nog vanwege het feit dat wij geen uitgelaten, enthousiaste en tevreden bus vol met klanten mee terug konden nemen vanuit België richting huis. Een duidelijk geval van overmacht, maar dit maakt het niet minder vervelend.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op uw begrip,

Team F1-travel-Limburg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.